News

WK-ganger Postelmans blijft toch bij honkballers Twins: ‘Ik wilde hem dolgraag behouden’

De nieuwe Twins-trainer Rob Hendriks heeft nog voor de overschrijvingstermijn afloopt al toegeslagen. De overeenkomst van de talentvolle werper Koen Postelmans werd verlengd en met de Belg Axel Poesmans zijn eveneens goede zaken gedaan.

Het zijn gouden honkbaltijden voor Koen Postelmans. De rechtshandige 22-jarige werper is net terug van het WK in Taiwan met Oranje onder 23. Oranje leverde met een achtste plaats de beste prestatie ooit op dit wereldplatform. Tweemaal kwam hij in actie. Tegen Cuba had hij pech toen hij zich al in de eerste inning met een handblessure moest laten vervangen. Verderop in het toernooi imponeerde hij door in vier innings als reliever Venezuela van het scoren af te houden.

Namens Twins maakten ook Max Kops, Mick Vos en de naar Neptunus vertrekkende Tyriq Kemp de trip naar Taiwan mee. Postelmans nam hierna geen rust en vertrok meteen na het WK om deel te nemen aan de Curaçao Series. Bij Santa Maria Pirates gooit hij zijn ballen in een prestigieuze competitie.
Een competitie die hij onderbreekt voor de trainingen van de A-selectie van Oranje, dat eveneens op Curaçao een trainingskamp belegt. Bondscoach Evert Jan ’t Hoen laat hem meetrainen in de voorbereiding op de World Baseball Classics, het WK dat begin 2023 plaatsvindt.

Dagelijks contact
Hendriks is blij dat zijn ‘ace’ ondanks belangstelling van vier hoofdklasseclubs heeft bijgetekend: ,,Al vanaf de eerste dag dat ik was aangesteld als coach heb ik dagelijks contact met hem gehad. Hij speelde een seizoen in het tweede team onder mij en ik wilde hem dolgraag voor Twins behouden. Gelukkig had hij die intentie ook. Zoals bekend gaan we met het team verjongen en kiezen voor talenten. We zijn volop bezig om een aantrekkelijke ploeg te formeren waarin Koen zich thuis gaat voelen.”

Belgisch international
Om het gat van de gestopte achtervanger Jason Halman op te vullen, is de nieuwe oefenmeester Hendriks geslaagd met het aantrekken van Belgische international Axel Poesmans.
Poesmans (26) speelde bij Brasschaat Braves, komt sinds 2018 uit voor het Belgische nationale team en is naast een goede achtervanger ook een gerenommeerd slagman.
Half november loopt de overschrijvingstermijn in de honkbalcompetitie af en weten de hoofdklasseteams waar ze aan toe zijn bij de aanvang van het seizoen 2023.