News

Weinig overschrijvingen bij Oosterhout Twins

De overschrijvingstermijn voor het Nederlandse honkbal eindigt vandaag. Bij Oosterhout Twins hebben er niet heel veel verchuivingen plaatsgevonden. De kern van het team van vorig jaar is bij elkaar gebleven. Er zijn vier nieuwe gezichten en drie spelers die het eerste team hebben verlaten.

Misschien wel de meest verrassende “aankoop” is Urvin Kemp. Urvin heeft een schorsing van vier jaar uitgezeten in verband met het gebruik van stimulerende middelen. Waar MLB spelers in dit soort gevallen tachtig wedstrijden schrorst, is de KNBSB roomser dan de Paus. Urvin is een welkome aanwinst in het outfield. Er komt nog een Kemp de gelederen versterking. Adonis Kemp, de vader van Urvin en Tyriq, is bij het team gevoegd als derde honk coach.

De volgende welkome toevoeging is Luuk Visser. De oufielder sloeg een mooie .314 tijdens het reguliere seizoen bij Silicon Storks.

Ook Tyson Quolas is een nieuw gezicht. Deze pitcher/oufielder komt van UVV. Daar speelde hij voornamelijk outfield en werd hij naar de heuvel gedirigeerd als het nodig was. Hij was volgens insiders de beste slagman van UVV.

De volgende speler is niet helemaal nieuw meer. Simon Gross heeft vorig jaar al een paar wedstrijden voor Twins gegooid. Simon komt uit Berlijn, waarhij o.a. voor de Berlin Flamingos speelde. Simon studeert in Noord Brabant dus de keuze voor Twins is logisch.

Helaas zijn er ook wat spelers die het eerste team hebben verlaten. Allereerst Nick Peels. Nick gaat bij het tweede spelen. Outfielder Brian Biezen heeft ervoor gekozen om volgend jaar bij Quick Amersfoort te gaan spelen. Mick Vos, die vorig seizoen van Curaçao Neptunus kwam, gaat de gelederen van L&D Amsterdam versterken.

Er is nog niets over gezegd, maar zeer waarschijnlijk zal Twins zich ook komend seizoen wel weer versterken met een Japanse pitcher.