News

Twins Sporting Club laat weten dat oprichter en erelid Jos Peters vorige week op 81-jarige leeftijd is overleden.

In memoriam: Jos Peters
Twins Sporting Club laat weten dat op 2 december 2022 oprichter en erelid Jos Peters op 81-jarige leeftijd is overleden. Twins: “Toen Jos in 1968 naar Oosterhout verhuisde kwam hij op het idee om in Oosterhout zelf een honkbalclub te starten. Na een gesprek met de voorzitter van TSC kon hij beginnen op het oefenveld met een subsidie van 880 gulden. In die tijd had tenslotte iedere grote voetbalclub een honkbalafdeling. Naast de Nazarethkerk (nu Slotjesveld) werd een propagandawedstrijd georganiseerd voor honderden belangstellenden. Dit leverde 12 leden op. Achter een winkel aan de Bredaseweg is de honkbaltak van TSC begonnen. Al snel kwamen ervaren honkballers en leden met coachdiploma’s.

Twins groeide als kool
Waar hij kon maakte Jos reclame voor Twins. Zo strikte hij Wim Loeve, Henk Kempen en veel anderen voor een functie bij Twins. Hij was ook nauw betrokken bij de oprichting van andere clubs in de regio. Besloten werd dat de vereniging verder zou gaan onder de naam Twins. “Twins” vanwege de verbinding tussen Honk- en Softbal. Je zou wel Yankees of iets dergelijks kunnen doen, maar dat hadden ze volgens Jos als Jan Kees uitgesproken in Oosterhout. Jos was later ook een succesvolle jeugdcoach. Diverse landelijke titels heeft hij behaalt. Bij één van de landelijke kampioenschappen werd zijn pupillenteam 2e. Een wel zeer alerte opmerking van een spelertje was: TWINS-Tweede Worden Is Niet Slecht.

Innovatief
Innovatief was Jos ook altijd. Of het nu ging om aanpassingen van de accommodatie, zoals slagkooi en werperstunnel, alsmede om hoe om te gaan met de grote hoeveelheid jeugd waar Twins mee geconfronteerd werd. Met 6 honkbalpupillenteams werd een interne competitie opgezet waarbij de begeleiding werper en scheidsrechter was. Een groots succes waardoor vele jeugdspelers een fantastische ervaring konden opdoen. Jos heeft naast zijn coachende taken, gespeakerd bij het honkbal en hij schreef wekelijks een verslag in het Kanton. Jos werd uiteindelijk bestuurslid bij de KNBSB en voorzitter van de landelijke jeugdcommissie, maar bleef ook actief bij Twins.

Twins was zijn cluppie
Jos is erelid van Twins vanwege zijn verdiensten voor de club. Twins was een groot deel van zijn leven. Gekscherend zei hij “in mijn vrije tijd werk ik voor een werkgever”. Voor Jos was Twins zijn cluppie. Zijn enthousiasme en dadendrang leidde soms tot niet bedoelde wrijvingen, maar die werden met het doel voor ogen weer weggemasseerd. Wij zijn trots wat Jos heeft neergezet voor Twins in Oosterhout en voor het honk- en softbal in het algemeen. De laatste jaren ging het niet meer zo goed met Jos zijn gezondheid. Twins verliest een markante en belangrijke persoonlijkheid. We zullen hem missen. Wij wensen de familie en dierbaren van Jos heel veel sterkte met dit verlies. Namens alle leden, Bestuur Twins”. Jos Peters is in besloten kring begraven.