shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

News

Twins geplaatst voor de Play-Offs!

Twins heeft zich als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de Play-Offs (Bovenste-4 poule). De ploeg van hoofdcoach Jeffrey Arends won tegen Hoofddorp Pioniers zijn 21e wedstrijd van het seizoen. Daarmee hebben we ons eigen seizoensrecord uit 1995 geëvenaard. Ook de andere drie teams uit de Top 4 wonnen vanavond hun eerste wedstrijd uit de twaalfde speelronde.

In april van dit jaar begonnen we aan het veertiende seizoen in de hoofdklasse, waarvan de zesde op rij. Daarmee werd al de reeks geëvenaard van 1994-1999, waarin onze club ook zes seizoenen op het hoogste niveau acteerde. Luidde toen het zesde opeenvolgende seizoen de degradatie in, dit jaar zijn we bezig aan zijn ons beste hoofdklasseseizoen ooit.

We wonnen 21 van hun 34 wedstrijden en hebben ons daarmee voor de tweede keer in de clubhistorie geplaatst voor de Play-Offs. De vorige keer gebeurde dat in 2018. De 21 zeges zijn de meesten voor Twins Oosterhout ooit in de reguliere competitie van de hoofdklasse. Alleen in 1995 won Twins evenveel wedstrijden. Toen deden we dat in 35 wedstrijden. Met een tweede overwinning op Hoofddorp Pioniers kan Twins die prestatie zaterdag in eigen huis overtreffen.

Hoofddorp Pioniers en Twins Oosterhout hielden elkaar vandeweek zeven innings in balans. Allebei de teams kwamen daarin één keer op voorsprong. Maar beide keren kwam de stand weer in evenwicht. In de achtste inning wisten we de beslissing te forceren. Na drie keer vier wijd stroomden de honken vol. Hierop sloeg Tyriq Kemp een hoge bal het rechtsveld in. Die was net ver genoeg voor pinch-runner Dave Janssen om vanaf het derde honk de 3-4 te scoren.

In de gelijkmakende achtste slagbeurt stuurde hoofdcoach Jeffrey Arends zijn Japanse pitcher Shunta Oba naar de heuvel. Hij stelde niet teleur en hield met twee strikeouts de voorsprong vast. Na de achtste inning werd het duel vanwege de curfew-regel beëindigd.

Zie Meer:

Twins Oosterhout als vierde ploeg naar Play-Offs – HonkbalSoftbal.nl

Honkballers Twins zijn nu al zeker van play-offs, nummer vijf op onoverbrugbare achterstand gezet | Regiosport | bndestem.nl