shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

News

Twins begint weer aan een nieuwe fase van de competitie: ‘De vorm is er, we hebben sterk gespeeld’

De honkbalcompetitie in de hoofdklasse is dit seizoen een puzzel waar je hogere wiskunde voor gestudeerd moet hebben om het te kunnen volgen. Twins uit Oosterhout is deze week alweer begonnen aan de derde (!) fase van het seizoen. Na de reguliere competitie én een strijd tussen de beste vier teams daarin, volgt nu een wildcard-ronde.

In een poging om de honkbalcompetitie spannender te maken, is er dit jaar een nieuwe opzet voor de hoofdklasse, waarin meer duels tussen de beste teams en meer duels waar echt wat te winnen valt op de planning staan.

De hoofdklasse begon dit jaar met negen teams in een afgesloten ‘reguliere’ competitie, waarin iedereen elkaar in één speelronde drie keer trof. Daarna, na 24 wedstrijden dus, werden de bovenste vier en de onderste vijf opgesplitst. Twins plaatste zich als vierde, voor een kleinere competitie met Pirates, Neptunus en HCAW waarbij alleen de punten uit de onderlinge wedstijden werden meegenomen. Daarin eindigden de Oosterhouters logischerwijs weer als vierde en dus wacht nu een wilcard-ronde tegen Pioniers.

Volgt u het nog? Want we zijn er nog niet. Om kans te blijven maken om mee te doen aan de strijd om een landstitel, moet door Twins gewonnen worden. Daarna wachten dan de play-offs. Als Twins daar ook doorheen weet te komen, wacht nog de Holland Series om het landskampioenschap.

Spelen tegen de beste teams
Bij Twins richten ze zich nu vooral op de eerstvolgende uitdaging, het drieluik met Pioniers. In die eerste reguliere competitie troffen de teams elkaar al eens en wonnen de Oosterhouters twee van hun drie duels. Coach Adonis Kemp is dan ook vol vertrouwen over de strijd met Pioniers. ,,De vorm is er. We hebben sterk gespeeld in de vervolgronde tegen de beste teams in ons land. Grote tegenstand kunnen bieden, waarbij we hebben geïnvesteerd om deze driekamp te gaan winnen. We wisten al vanaf het begin dat er niet meer dan een vierde plaats inzat, zodat die wildcard-ronde zou komen. Hierop zijn we ons gaan focussen en zijn er klaar voor.”

Twins kwam dit seizoen al sterk voor de dag, maar in de eindfase werd vaak een voorsprong weggegeven en met een of een paar runs verloren, waarbij de mensen die het af moeten maken door de wisselvalligheid in de fout gingen. Kemp: ,,Onze pitching is zonder meer goed. Het dilemma is dat we het soms net niet over de streep konden trekken. Dat hoort bij het honkballen. Maar als ik kijk naar het totaalplaatje ben ik tevreden hoe we spelen.”

Twins-coach Adonis Kemp (rechts) heeft vertrouwen in zijn ploeg voor de volgende ronde. © Pix4Profs/René Schotanus