News

Team Hendriks aan het roer bij Twins Oosterhout

 

Rob Hendriks, Berend Ruben en Bas Nooijens zullen in seizoen 2023 aan het roer staan bij het hoofdklasse team van Oosterhout Twins. Dit is het resultaat van de gesprekken die tussen de club en het drietal zijn gevoerd.

Hendriks heeft langjarige honkbal ervaring als speler en als coach. Eerder was hij hoofdcoach bij Sparta Feijenoord (1997-1999), The Hawks en Blue Birds. De afgelopen drie jaar was hij hoofdcoach bij het tweede team van Oosterhout Twins dat uitkwam in de eerste klasse en daarin zeer goed presteerde. Als speler heeft hij ruim 10 jaar hoofdklasse ervaring, met name bij Sparta Feijenoord.

“In de zoektocht naar nieuw management voor ons hoofdklasseteam is niet over één nacht ijs gegaan. De rollen van Berend Ruben en Bas Nooijens in de staf zijn erg belangrijk. Ook voor een staf is het belangrijk om karakters te hebben die natuurlijk goede eigenschappen hebben, maar ook elkaar aanvullen. Met dit Team-Hendriks zetten we in op een open en actiegerichte cultuur als leiderschapsmodel waarin ieder zijn rol pakt en daar ook de verantwoordelijkheid voor krijgt. Specialisten op eigen terrein.” Aldus Paul Bun, voorzitter van de commissie topsport.

Berend Ruben kan als speler van UVV en HCAW bogen op ruime hoofdklasse ervaring. Naast zijn rol als speler neemt hij ook nadrukkelijk plaats in de technische staf. Zijn winnaarsmentaliteit, doorzettingsvermogen en tactische kennis zal voor het talentvolle hoofdklasse team van Twins goed van pas komen.

Bas Nooijens vult de staf aan met zijn kennis en ervaring als hitting coach. De geboren Tilburger is sinds jaar en dag verbonden aan Oosterhout Twins waarmee hij in de jaren ’90 ook de hoofdklasse haalde.

“We zijn blij dat we vanuit onze eigen regio een coach-team hebben kunnen aanstellen. Dit is belangrijk voor de lange termijn visie die er ligt. Van daaruit kunnen we verder bouwen, ook aan de technische staf. Twins heeft er vertrouwen in dat deze staf de potentie die in het team zit volledig kan benutten. We kijken uit naar nog jaren hoofdklasse honkbal in Oosterhout”, aldus Paul Bun.

Twins Voorzitter Kjeld Boerendonk over de aanstelling van Team Hendriks: “De samenstelling van de staf met Rob Hendriks, Berend Ruben en Bas Nooijens is op dit moment de juiste om het hoofdklasse team te leiden.”