News

Seizoen voor Twins zit erop met gedeelde derde plek

Het seizoen voor Twins zit erop. De Oosterhoutse ploeg heeft geen plek in de Holland Series kunnen bemachtigen. In de halve finale had Neptunus aan drie overwinningen op rij genoeg om Twins naar een gedeelde derde plaats te verwijzen. Tussen Pirates en HCAW gaat de best of five nog door. Het staat 2-1 voor HCAW.

Het derde duel tegen Neptunus werd met 10-3 verloren. Simon Gross gaf teveel vrije lopen weg tegen Neptunus, mede daardoor werd het 7-0. Later viel Elton Koeiman, de werpercoach, zelf in. De bijna 50-jarige trainer deed dat dit seizoen meermaals om zijn werpers te ontlasten. Hij stond geen run af, maar het mocht niet baten.

Twins kan terugkijken op een goed seizoen met coach Adonis Kemp aan het roer. Zijn werkwijze sloeg aan. Zijn ploeg deed goed mee. Ook tegen de gerenommeerde ploegen, ondanks dat er nog veel in te halen valt. Met een vierde plaats in de reguliere competitie en eenzelfde in de vervolgserie met Neptunus, Pirates en HCAW werd incidenteel succes geboekt. Te vaak werd een voorsprong prijsgegeven en bleken negen innings te lang.

De Oosterhoutse club gaat niet bij de pakken neerzitten. Met Paul Bun aan het hoofd gaat het technisch management op de schop en moet Twins een vaste play-off-klant blijven. Zoals dit seizoen is verlopen smaakt het in Oosterhout naar meer.

 

Elton Koeiman (midden) viel in, stond geen run af, maar kon het tij ook niet keren voor Twins. © Pix4Profs/René Schotanus