News

Bill Froberg

Oud Twins coach Bill Froberg overleden

Bill Froberg, ex-coach van Twins, is op 63 jarige leeftijd in zijn woonplaats Bilthoven overleden. Froberg was al geruime tijd ernstig ziek maar uiteindelijk verloor hij de strijd tegen corona. De Amerikaan heeft in ons land een enorme staat van dienst opgebouwd en lag in Oosterhout in de beginjaren negentig aan de basis van de opmars van Twins richting hoofdklasse.

De sympathieke Froberg groeide op in Boston (USA)en speelde professioneel honkbal bij de Kansas City Royals. Daarna werd hij coach en kwam in ons land bij het Utrechtse HMS terecht. Hij raakte verliefd en zou zijn hele verdere leven in ons land verblijven. Begin negentiger jaren streek hij in Oosterhout neer en bouwde aan een groep  met  regionale jeugdige spelers. Een team dat meerdere malen kampioen in de overgangsklasse werd, maar steeds in de promotie duels bleef steken. Zijn opvolger en landgenoot Brian Farley lukte dat wel na zijn vertrek naar Quick Amersfoort. Hij was ook actief bij Haarlem Nicols, Neptunus en zijn laatste club HCAW waar hij in 2011 stopte. Hij werd landskampioen met HCAW en Neptunus en won Europacups. Viermaal was hij actief op de Koninkrijkspelen met Jong Oranje en won ook met dit team het EK. Met het grote Oranje zat hij in de staf dat deelnam aan het EK, WK en de Baseball Classic.

Na zijn vertrek in 2011 zette hij een Academy in Bussum op en gaf diverse gasttrainingen. Hij was in 2012 nog eenmaal actief in Oosterhout. Tijdens het internationale door Twins georganiseerde CBLE toernooi coachte hij een team waarin zijn zoon Jimmy speelde. In die tijd zei hij in een interview  dat de liefde voor Twins diep in zijn hart zat:” Zonder twijfel de club waar ik me altijd het meest heb thuis gevoeld met een unieke spelersgroep.”

BRON BN DE STEM

Andere links: KNBSB –  WIKIPEDIA