News

Oosterhout Twins tekent Wyatt Lankford

OOSTERHOUT — Oosterhout Twins heeft overeenstemming bereikt met de Amerikaanse werper Wyatt Lankford. Lankford, die in 2023 succesvol bij Borgerhout Squirrels pitchte, wordt toegevoegd aan de werpersstaf van Oosterhout Twins voor het komende seizoen.

Lankford had bij Borgerhout Squirrels een uitstekend seizoen en toonde zich een harde werker. Hij won 9 wedstrijden en postte een ERA van 1.65 met 123 strikeouts in 115 innings. Ondanks het feit dat Borgerhout niet de Belgium series haalde liet hij een prima indruk achter in de KBBSF-FRBBS Belgische hoogste klasse.

Lankford over zijn overstap naar de KNBSB Luckyday Hoofdklasse: “I am truly excited to be joining Oosterhout Twins Twins in their upcoming season. I promise to give this team all my effort and work relentlessly to perform at my peak capabillities. I believe that this will be an unforgettable experience and am beyond ecstatic to have this opportunity. I look forward to meeting my coaches, teammates and staff. Most importantly I look forward to bring home a championship win to Oosterhout.”

Hoofdcoach Rob Hendriks toonde zich erg tevreden met een extra arm in de werpersstaf: “Vorig jaar bleek wel dat we nooit genoeg pitching kunnen hebben toen Koen Postelmans en Simon Gross lang uitgeschakeld waren. Dat maakte ons kwetsbaar in de laatste wedstrijd van elke serie. Met Lankford erbij hebben we extra diepte gecreëerd en iemand binnengehaald die heeft aangetoond tot diep in wedstrijden scherp kan pitchen.”

Paul Bun is eveneens blij met de duidelijkheid die er nu in de selectie is. “Met de toevoeging van Wyatt hebben we 8 pitchers op het roster. Dit is eigenlijk het minimum om een hoofdklasse seizoen in te gaan. Dit moet het team voldoende breedte geven om pitchers aan het begin van het seizoen niet te hoeven “stretchen” om de 3-game series door te komen. Het geeft ook wat rust naar de start van het seizoen om zoals altijd nog een goede Japanse werper binnen te halen. Toch een beetje ons handelsmerk de afgelopen jaren.”

Voordat Lankford naar Europa kwam om zijn honkbal carriere voort te zetten studeerde hij op Loyola University New Orleans. Daar behaalde hij, naast het spelen in het honkbal team, een Master in Business Administration & Management. Zijn junior en senior jaren in het NAIA Division 1 programma waren indrukwekkend. In 56 innings postte hij een ERA van 3.21, een WHIP van 1.10 en gooide hij 53 strikeouts.

Lankford heeft aangegeven ook werkervaring op te willen doen in Nederland, het liefst in zijn werkveld in business administration. Wij roepen internationale bedrijven in de regio op om contact op te nemen met Paul Bun om de mogelijkheden daartoe te onderzoeken.