News

Oosterhout Twins gaat met meer eigen jeugd nieuw hoofdklasse honkbal seizoen in, Adonis Kemp keert niet terug als hoofdcoach

In augustus werd Oosterhout Twins in de play-offs uitgeschakeld door Neptunus, nadat Oosterhout Twins eerder vierde van de eerste seizoenshelft was geworden. Een uitstekende prestatie, die pas voor de tweede keer in de historie van Oosterhout Twins geleverd werd. Tegelijkertijd presteerde het tweede team uitstekend in de eerste klasse, waar het op een haar na kampioen werd en later tegen hoofdklasseteams uitstekende resultaten liet zien. Deze prestaties dwongen de club richting te kiezen over de toekomst.

Na een zorgvuldige overweging heeft voorzitter Kjeld Boerendonk besloten om volgend seizoen de kracht van het hoofdklasse team van 2022 aan te vullen met een kern van jeugdspelers uit het tweede team die klaar zijn voor of zich kunnen ontwikkelen naar het niveau in de hoofdklasse.

In onderling overleg met hoofdcoach Adonis Kemp is vastgesteld dat hij niet doorgaat als eindverantwoordelijke voor het hoofdklasse team van Oosterhout Twins. De club is dankbaar voor de inzet en de ervaring die Adonis Kemp de afgelopen twee seizoenen heeft gebracht en wenst hem veel succes bij een eventuele nieuwe uitdaging in het Nederlandse honkbal.

Tot de overschrijfdatum op 15 november 2022 zal de commissie topsport aan het werk zijn om sterke teams in de hoofdklasse en 1e klasse in te schrijven. Daarbij blijft het doel van het hoofdklasse team om de play-offs ook in 2023 te halen.

Mededelingen over de selectie en coaches zullen volgen na 15 november 2022.

Contact: Paul Bun (pbun@ziggo.nl)