News

Niet Veel Overschrijvingen bij Oosterhout Twins

door Chris Kabout

Met het einde van de overschrijvingsperiode in zicht heeft Oosterhout Twins de selectie van haar hoofdklasse honkbalteam bekend gemaakt. Er verschenen niet veel nieuwe gezichten en er vertrok maar één speler.

Natuurlijk kwam het vertrek van catcher Dave Janssen hard aan. De talentvolle vaste catcher van Jong Oranje maakte de overstap naar Curaçao Neptunus. Bij Twins had Janssen een rol als backup van Jason Halman en kwam hij aleen op zaterdag aan spelen toe. Bij Neptunus zal zijn rol voorlopig niet veranderen aangezien hij Dashenko Ricardo voor zich moet dulden. Maar de Rotterdammers zien in hem hun vaste catcher van de toekomst. De rol van backup catcher wordt bij Twins overgenomen door Jarreau Martina.

Maar voor de rest veranderde niet heel veel, op paar verrassende overschrijvingen na.

Infield: Na één seizoen bij L&D Amsterdam Pirates keert Mick Vos terug naar Oosterhout. Hiermee verzekert Twins zich van een betrouwbare korte stop, iets wat hij al in 2020 bewees.

Outfield: Ook in het outfield komt er een bekend gezicht terug. Na twee seizoenen bij HCAW, komt Arthur Bonevacia weer thuis. In de afgelopen twee seizoenen ontpopte Arthur zich tot een gevaarlijke slagman met slaggemiddelden van .311 (2020) en .321 (2021).

Pitching: Op het vlak van de pitching verschijnen wel twee nieuwe gezichten. Één van die twee heeft zich inmiddels bewezen in de hoofdklasse bij Hoofddorp Pioniers: Ryan Huntington. De geboortige Arubaan had vijf gewonnen en vijf verloren wedstrijden in 2021 in vijftien starts met een ERA van 4.13. De andere nieuwe werper is Ruben van de Koppel. Ruben komt van Eurostars. Helaas worden er online geen statistieken van de eerste klasse bijgehouden, dus valt er wat betreft zijn prestaties niet veel te vertellen behalve dan dat hij in het seizoen 2020 een no-hitter gooide. Maar aangezien het tweede team van Twins een aantal keren tegen Eurostars heeft gespeeld, zullen Patrick van Gool en de zijnen wel weten wat ze in huis hebben gehaald.

Het roster van Twins is behoorlijk uitgebreid. Aangezien Tyriq Kemp, Max Kops en Ruendrick Piternella allen het seizoen in de Verenigde Staten zullen beginnen, waar zij voor een (junior) college zullen spelen, moet het tijdelijke gemis van deze spelers wel worden opgevangen.

Coaching: Op het gebied van de coaching is ook nog wel iets verrassends te melden. Jeffrey Arends doet een stapje terug maar zal wel bij het team betrokken blijven. Zijn rol zal worden overgenomen door Adonis Kemp, die een schat aan ervaring, zowel als coach als als manager, meebrengt.

Nu het roster met hoofdklasse spelers vaststaat, kan men in de komende maanden gaan kijken voor versterkingen vanuit het buitenland. Hierbij kan men denken aan de traditionele Japanners maar ook aan spelers uit de VS of Australië of wellicht een Europees land. Er staat nog niets vast wat dat aangaat. Zeer waarschijnlijk zullen de twee Japanse pitchers van de Ibaraki Astro Planets, Taisei Nakamura en Shunta Oba, niet terugkomen.

Het voorlopige roster ziet er als volgt uit:


Pitchers:
Koen Postelmans
Raf Cocu Simon
Gross Enrique
Chavez Martinez
Finn Kops
Ruben van de Koppel
Ryan Huntington
Jeffrey Levenstone

Catchers:
Jason Halman
Jarreau Martina

Infield:
Shurman Marlin
Diamond Silberie
Railison Bentura
Luuk Bun
Jerzy van Gool
Mick Vos Tyriq
Kemp (College)

Outfield:
Rayshelon Carolina
Urving Kemp
Luuk Visser
Arthur Bonevacia
Max Kops (College)
Ruendrick Piternella (College)