News

Een goed seizoen met Simon Gross als nieuwe aanwinst

Twins kan tot op heden terugkijken op een goed seizoen waarbij voor de tweede maal in het hoofdklassebestaan een play off plaats er ruim inzit. Ondanks een paar slippertjes tegen de staartploegen mocht de ploeg van coach Jeffrey Arends zelfs even aan de tweede plaats ruiken. Er wacht een loodzwaar slot waarbij koploper Neptunus en Pirates nog op het programma staan. De voorsprong op de nummer vijf lijkt echter groot genoeg om dit met vertrouwen tegemoet te zien, mede door een sterke werpersstaf.

En in die werperstaf werden de Oosterhouters aangenaam verrast door de komst van de negentienjarige  Simon Gross. Als starter presteert de aangewaaide Duitser boven verwachting in de twee jaar dat hij de heuvel beklimt. Het buitenveld was eerder zijn terrein. Over zijn komst naar Twins vertelt de  student enginering: ”Toen ik naar Eindhoven verhuisde zocht ik een club in Nederland en maakte Dave Janssen  me attent op zijn club. Aan het eind van het vorig seizoen maakte ik een proeftraining mee en speelde nog twee wedstrijden  en mocht blijven. Ik heb er geen spijt van. Iedereen is aardig en ik ben goed opgevangen en beter gaan presteren. Ook dat ze een starter van me hebben gemaakt. Ik zou aanvankelijk als reliever later in de wedstrijden worden ingezet. Met vertrouwen gaan we de laatste duels tegen Pirates en Neptunus tegemoet. Dat is een echte uitdaging. Net als het laatste weekeinde als we HCAW ontmoeten, belangrijk voor plaatsing.” De Berlijner vindt  studie  en honkbal een ideale combinatie al mist hij zijn familie wel. Door zijn les- en sportagenda zit een zomervakantie er niet in dit jaar.

PAREL

Marcel Aerts bemoeit zich als coach met de werpers en is blij verrast met de komst van zijn pareltje:” Echt opmerkelijk hoe goed hij zich ontwikkeld. Hij gaat met sprongen vooruit en je gelooft niet dat hij pas twee jaar werpt. Tijdens de eerste training viel hij al op door een goede controle en de beheersing van verschillende worpen. We wilden hem meteen aan het team toevoegen als hij in Eindhoven zou blijven studeren. Tijdens de wintertraining in de zaal zagen we dat er meer in zat en gingen we werken aan een rol als starter. Daar lag onze behoefte. Met hem konden we het plaatje invullen en onze geroutineerde Japanse werper gebruiken om de wedstrijden in het slot te gooien. We hadden in de loop van het seizoen pech met wat kleine blessuren maar nu zien we weer een groep die zeer gretig is, aan zichzelf wil werken en voor het presteren gaat.”

Twins speelt dit weekeinde  tegen landskampioen Neptunus. De duels worden in Rotterdam afgewerkt daar bij Twins de werkzaamheden voor een splinternieuwe LED lichtinstallatie zijn begonnen.

Meer artikelen:

Charles van der Meijs, BN De Stem

Not many transactions at Oosterhout Twins, Dutch Baseball hangout