News

Nieuwe dug out

Een geweldig team binnen Twins!

In rare en vervelende tijden zijn wij allemaal beland. Waar normaal rond deze tijd van het jaar veel leven en gezelligheid is op ons sportterreinis het nu een kleine groep die bezig is om de accommodatie te onderhouden. In deze nieuwsbrief een kijkje achter de schermen van de terreincommissie. 

Gelijk na het seizoen is de terreincommissie druk bezig zijn om alle voorbereidingen te treffen. Er komt veel bij kijken om ervoor te zorgen dat alle leden met veel plezier en enthousiasme hun wedstrijden kunnen spelen op de prachtige velden gelegen aan de Kasteeldreef. 

De terreincommissie is de laatste jaren een steeds groter groeiende groep vrijwilligers, waarvan nu wel eens gekscherend gezegd wordt dat hier een ledenstop voor geldt. Door de week zijn de gepensioneerden meestal te vinden op het terrein en doen het dagelijks onderhoud. Hiervoor zijn we Dick, Eric, Geert, Piet en Ronald dankbaar voor Op de dinsdagavonden en zaterdagen komen diegene die overdag een baan hebben ook iedere week bij elkaar. Albert, Erik, Hans, Maurice, Perry en Ron samen met Dick en Ronald vormen de andere groep. De schouders met elkaar eronder en de last van overdag of door de week lekker wegwerken. Koppie leeg en verstand op nul en ze gaan ervoor. In deze tijd houden ze ook rekening met de corona maatregelen en alles op gepaste afstand. 

Wij vinden het vaak normaal dat alles er netjes bij ligt, maar daar komt veel bij kijken. 

Nog voor het einde van de competitie is terreincommissie begonnen met een extra nieuwe uitdaging. Voor de winter stond namelijk de sloop en bouw van nieuwe dug-outs op het programma voor het honk- en softbalveld. Helaas had de gemeente geen geld meer voor nieuwe dug-outs op het jeugdveld, maar de terreincommissie is de uitdaging aangegaan. 

Aangezien onze dug-outs veel meer kosten dan een normale dug-out bij een andere sport, was door Twins toegezegd zoveel mogelijk zelf werkzaamheden voor onze rekening te nemen om kosten te besparen. Tot en met april heeft de terreincommissie meer dan 1.750 uur extra werk verricht om het project te laten slagen. 

Al tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen 2019 was men bezig om de het groen achter de dug-outs zoveel mogelijk te ruimen. Boomstronken werden gesloopt en overbodig groen gesnoeid. Half oktober werd begonnen met de sloop van de dug-outs, die sinds 1977 op onze velden hebben gestaan. Met vereende krachten waren de daken en muren redelijk snel gesloopt. Veel puin werd hiermee afgevoerd en praten over in totaal 100 ton aan beton, waarvan 80 ton door de commissie is gesloopt en afgevoerd in 8 containers. De laatste 20 ton is afgelopen zaterdag op de parkeerplaats opgeruimd. De laatste 20 ton beton kwam uit de verdiepte dug-outs op het hoofdveld, die destijds o.a. door Benjamin Ludowika, John Geers en Karim Cappelo zeer deugdelijk en niet kapot te krijgen met breekhamers, in elkaar waren gezet. Deze klus was dan ook voor Van Wijlen B.V. waar de afgelopen maanden samen met de collega’s van het Sportbedrijf gemeente Oosterhout prima is samen gewerkt. 

In de 43 jaren aan de Kasteeldreef was ook heel wat ander materiaal gespaard, want ja je zou het nog maar eens een keer kunnen gebruiken. Naast de dakplaten en –bedekking is al het overtollige materiaal van de afgelopen 43 jaar afgevoerd in 15 grote aanhangers vol naar de Milieustraat.  

De grootste uitdaging is het afvoeren van 160 kuub aan grond waar men nog mee bezig isMeer dan de helft is weer verwerkt in het terrein en de komende twee maanden zal het restant worden uitgereden op ons complex. De afvoer zou vanwege de PFASnormen anders meer dan 10.000 euro kosten, die de terreincommissie nu ook heeft bespaard.

Met alle rijbewegingen op het terrein was ook het gras toe aan een grote opknapbeurt. Er is in totaal 45 m2 gras bijgelegd, waardoor de velden er nu weer perfect uitzien. Alle kantjes zijn gestoken en onkruid weer uit alle gravel op ons terrein eruit geschoffeld. 

KORTOM een topprestatie waar het afgelopen jaar door de terreincommissie keihard is gewerkt om alles in orde te krijgen. MANNEN BEDANKT namens het bestuur van Twins en we mogen wel zeggen; namens alle leden van Twins. TROTS op jullie! 

Nu maar hopen dat we weer snel aan het sporten kunnen met zijn allen. 

Een foto impressie van alle werkzaamheden van het afgelopen halfjaar vinden jullie via deze link. Hiervoor moet je wel een aanvraag hebben ingediend via de website van Twins onder “Leden” en dan “Aanvraag Twins login”. 

Het bestuur.