News

Afscheid Frans Vuister

Op 5 september hebben wij afscheid genomen van een fantastische heer, honkbal fan, vrijwilliger, muziek liefhebber, omroeper, team manager, Erelid en sinds kort Lid van Verdienste.

Frans begon 20 jaar geleden als speaker en kende op dat moment slechts weinig spelers, maar dat veranderde snel toen hij van 2003 tot 2006 tevens teammanager van “het eerste” werd. Een prachtige tijd waar hij graag aan terug denkt. Frans stond dichtbij de spelers en kende zo’n beetje iedereen. Nadat zijn zoon Mathijs ook in het eerste ging spelen, was er na de wedstrijd ook altijd een gezellige nabeschouwing op de club.

Vele jaren erna is Frans blijven speakeren. Ik herinner mijzelf toen ik in 2017 in Oosterhout kwam wonen en een eerste bezoek bij Twins bracht, dat ik die vertrouwde stem hoorde, die fijne gouwe ouwes tussen de innings, zodat je even weg was van de dagelijkse beslommeringen tijdens een lekkere pot honkbal. Ja dat was echt thuiskomen.

Een bijzonder woord van dank aan Bert Huijben en Piet van Gool die hem door de jaren heen steunden en die er ieder op hun eigen wijze voor hem waren. Natuurlijk ook niet te vergeten Henny de Hoogh waarmee Frans de laatste jaren een duo vormde.

Ja en dan is het zo ver. In het jaar dat vele memorabele verslaggevers een punt achter hun carrière hebben gezet. Zoals Frank Snoeks en Evert ten Napel bij het voetbal, zal nu ook Frans Vuister niet meer te horen zijn bij het honkbal. We zullen je vertrouwde stemgeluid en je fijne muziek missen. Of zoals hij het zelf benoemde: “Twintig jaar: dat is geen kleinigheid en eigenlijk, korter gezegd, is het eigenlijk lang genoeg.”

Frans het gaat je goed, blijf gezond en we hopen je vaak te zien op dat sportpark met die mooie naam!

Een video van het afscheid is hier te bekijken.