News

start van het nieuwe seizoen “Altijd een leuke wedstrijd”

new grounds crew?

Beste Twinners,

 

Henny de Hoog

We zijn ontzettend geschrokken van het bericht dat onze trouwe speaker Henny de Hoog een herseninfarct is overkomen en in zorgelijke toestand in het ziekenhuis ligt en de berichten zijn zeer somber. Wij wensen zijn vrouw en familie veel sterkte toe. We zullen hem missen op ons veld.

 

Nieuw seizoen, nieuwe keuzes commissie topsport

We staan aan het begin van de nieuwe competitie. Vanuit de commissie topsport wil ik jullie nog even meenemen in wat er sinds september 2022 gedaan is, wat de richting is voor de topsport bij Twins als vereniging en welke stappen daar inmiddels voor gezet zijn.

 

Achtergrond

Oosterhout Twins is de vereniging in Noord Brabant waar sinds jaar en dag op het hoogste niveau in Nederland gehonkbald wordt. Ook de softbal tak heeft wat dat betreft een grote geschiedenis. Het zou eeuwig zonde zijn als dit verloren gaat. Voor de toekomst voor de sport op het hoogste niveau in Nederland was het nodig om na afgelopen seizoen keuzes te maken die ons dichter bij onze thuisbasis brengen. Jullie hebben gemerkt wat dat betekende in de keuzes die we voor het komende seizoen aan spelers en staf hebben gemaakt. Er is veel werk verricht om de kracht van de selectie te houden en een nieuw jong tweede team te formeren.

 

Altijd een leuke wedstrijd

Om de topsport integraal onderdeel te maken van de vereniging hebben we een missie geformuleerd: Altijd een leuke wedstrijd. Het moet voor alle betrokkenen rond de wedstrijden van de teams altijd leuk zijn, altijd iets brengen. Voor de spelers en coaches, voor de vrijwilligers en voor de fans. De onderlinge verbondenheid stimuleren we daarmee om een sfeer te creëren waaraan mensen een bijdrage willen leveren. Want dat is hard nodig. We zien net als bij veel andere verenigingen dat het lastig is om vrijwilligers voor bestuur, terreincommissie, coaching, kantine, en evenementen te krijgen.

 

De schouders eronder

De spelers en staf van alle drie de topsport teams zijn bereid om naast een topprestatie op het veld te leveren ook hun bijdrage te leveren aan de cohesie op de club. Meehelpen met jeugdtrainigen, wedstrijdjes scheidsrechteren en bemannen van evenementen. Zelfs als ze er eigenlijk nauwelijks tijd voor hebben. Ga maar na, de gemiddelde speler van een van de selecties is 25 uur per week bezig met zijn of haar sport. Dat is een boel naast je studie of je werk en je bijbaantje. We gaan ervoor om er met zijn allen iets moois van te maken en samen mooie herinneringen op het gezelligste honk- en softbal complex van Nederland te maken.

 

Te weinig handjes

Er is veel te doen op de club. Alle taken die uitgevoerd moeten worden om de club goed te kunnen laten functioneren moeten daarvoor gevuld worden. Op dit moment zijn er te weinig mensen in de organisatie van de club om alles lekker te laten draaien. En dat merken we. Vrijwilligers raken overbelast en dat zorgt ervoor dat het voor hen niet altijd leuk is. Dat moeten we keren. En dat is een taak van ons allemaal. Alseerste jij die dit leest: jij hebt talenten die je kunt inzetten toch? Stel ze ter beschikking. Het zal je een goed gevoel geven om iets bij te dragen. Ook al kost het je wat tijd. Maar de glimlach van een klein ventje met een honkbalknuppel is priceless toch? Daar draag jij dan aan bij. En vraag zeker je vader, moeder, broer, zus, oom, tante, buurman, buurvrouw om eens te komen proeven bij Twins. Ben je gepensioneerd maar heb je nog energie voor 10? Klop aan bij de poort! Nieuwe ideeën en energie zijn altijd welkom. Samen bouwen mensen de mooiste organisaties. Let’s go for it!

Bestuurstaken, groenonderhoud, coaches en trainers, vrijwilligerscoordinator, gebouwen onderhoud, schoonmakers van kleedkamers en kantine, evenementen coordinator, regelneven, omroepers, livestream commentatoren, scoorders. Allemaal in leuke Brabantse gezellige teams! Je bent welkom. Persoonlijke groei gegarandeerd.
Slot

Maar voor nu kijken we uit naar de start van seizoen 2023. We hopen dat het veel goeds zal brengen en voor iedereen er altijd een leuke wedstrijd is.

 

Playball!
Paul Bun